8 Nisan 2012 Pazar

Gelecek Sezonda Anadolu Efes


Anadolu Efes bulunduğumuz sezona yaptığı sansasyonel transferlerle girmişti. Ancak başarısız bir sezon geçirdiğini söylemek yanlış olmaz. Efes yine aynı şekilde başlayacaktır gelecek sezona. Gelecek sezonun stratejisini de mümkün olduğunca çabuk belirlemeleri gerekiyor. Ne de olsa Euroleague’e direkt olarak katılıyorlar. Kadronun iskeleti de büyük ölçüde hazır durumda.


Efes’in point guard pozisyonundaki hedefi, Galatasaray’daki Jamon Gordon tarzı bir combo guard olmalı. Bir Galatasaraylı olarak tabii ki Jamon Gordon’ın gitmesini istemem. O yüzden başka isimler olmalı. Kendi ligimizden alternatifler de işlerini karşılar. Darius Washington ve Roko Ukic gibi isimlerden birisini alabilirler. İkisi de bir Jamon Gordon kalitesinde asla değiller gerçi ama, teke tek oyun üzerinden skor üretme konusunda iyiler. Sözleşmesi bitecek olan Ukic daha mantıklı olacaktır, çünkü Washington’a nazaran daha çok takım oyuncusu.

2 numaralı pozisyonda devşirme olarak oynayacak olan Kinsey mevcut. Yedek olarak da Sinan Güler var. Rotasyonun 3. sırasına genç bir yerli oyuncu alınabilir. Takımda Soykan Yıkılmaz diye bir genç var, belki o olabilir. Zaten hem Vujacic, hem de Ukic/Washington’ın da 2 numarada süre alacağını düşünürsek; yeni birisini almak gereksiz olur.

Small forward olarak Vujacic var takımda. Cenk Akyol’un sözleşmesini yenileyerek, rotasyonu tamamlamak gerekiyor. Sinan Güler ve hatta Savanovic’in de bu mevkide oynadığını biliyoruz. Kanatlarda bir değişikliğe gerek yok diyebiliriz yani.


4 numarada Savanovic’le süreleri paylaşacak bir oyuncuya ihtiyaç var. Takımın uzunlarının enerji eksikliğini göz önünde bulundurursak, siyahi bir oyuncunun gelmesi yanlış olmayacaktır. Partizan’da kiralık olan Milan Macvan’ın Maccabi’ye dönmesi ihtimalini göz önünde bulundurursak, Maccabi’den Richard Hendrix’i almayı göz önünde bulundurabilir Efes. Zaten sözleşmesi de sona erecek.

Efes elinde bulundurduğu iki yabancı center’dan birisini yollayarak, daha kaliteli bir center almalı. Yollanan isim ise Stanko Barac olmalı. Barac’ı yollayarak, sözleşmesi sona erecek olan Boniface N’Dong’u veya Mike Batiste’i almalı Efes. Böylesine kaliteli bir center, Efes’in final four ihtimalini çok kolaylaştıracaktır.


Gelecek sezona Efes’ten şöyle bir kadro bekliyorum:

Ukic / Kerem / Doğuş
Kinsey / Sinan / Soykan
Vujacic / Cenk
Savanovic / Hendrix / Gökhan
Batiste / Batista / Ermal

Ligde uzunlardan birisinin dinlenmesi, takımın kalitesini çok da etkilemeyecektir.

1 yorum: