1 Nisan 2012 Pazar

En İyi 10 Ücretsiz iPhone Oyunu


Büyük çoğunlukla iPhone sahiplerinin telefonunda yer almasını istediği uygulama türü oyunlardır. Ancak her oyunu almaya kalksa kullanıcılar, 10’larca $ vermek zorunda kalacaklardır. Tabii ki para vererek oyun yüklemek de tercih meselesi, ben de vermiyor değilim; ancak para veremeyecek olanlar için böyle bir liste de yapma gerekliliği hissettim. Sadece para veremeyecek olanlar için değil, her iPhone kullanıcısı için bir liste bu. Bedava diye oynamamazlık yapmaz kimse diye düşünüyorum.

 

1 – Temple Run: Geniş kitlelerce tanınan, hatta manyaklık derecesinde oynayan hayranlara sahip bir oyun oldu Temple Run. Oyunun yükselişi, bedava olduğu tarihten itibaren başlamıştı hatırladığım kadarıyla. Oyunda çeşitli karakterlerin, tapınaktan çıkan yaratıklardan kaçmasını temel alıyor. Bizler de sağa, sola yönlendiriyoruz veya karakterin eğilmesini, zıplamasını sağlıyoruz. Böylece yaratıklara yakalanmıyor veya engellere takılmıyoruz. Oyunun sonu yok bu arada, nerede yanarsanız orada biter.


2 - Jetpack Joyride: Jetpack'ine atlayıp ilerleyen, etraftaki altınları toplayan ve yanmamaya çalışan bir adamın yer aldığı bir platform oyunu Jetpack Joyride. Halfbrick'in Fruit Ninja'lardan sonra en çok tutan oyunu. Karakterimiz arada motorsiklete veya robot ejderhaya biniyor. Bindiği araca göre özelliklere sahip oluyor. Oldukça sürükleyici bir oyun.


3 - Slam Dunk King: Bu oyun benim kişisel favorim bedava oyunlar arasında. Fırlayan basketbol toplarını potaya sokmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de çeşitli hareketler yapabiliyoruz. Örneğin alley oop veya tomahawk smacı gibi seçenekler var. Bir de bazen top yerine bombalar gelebiliyor. Bu bombaları potadan uzaklaştırmamız gerekiyor. Oyunun 3 modu var. Zamana karşı yarıştığımız "Time Attack", 3 top kaybetme hakkımızın olduğu "Arcade Mode" ve 2000 puan yapmadığım için henüz benim de göremediğim "Sudden Death"; bu 3 mod. Zaman geçirmek için ideal, özellikle 5-10 dakika süreliğine oynanması çok zevk verecektir. Ayrıca oldukça underrated bir oyun olduğunu da söylemek gerekir, çünkü bedava olmasına rağmen çok kişi tarafından bilinmiyor.

4 - Steambirds: Survival: Gökyüzünde uçaklarımızı yönlendirerek, görevler doğrultusunda düşman uçaklarını düşürdüğümüz tur tabanlı bir oyun. Strateji severlerin kaçırmamasını tavsiye ederim.


5 - Tiny Tower: Asansör görevlisi olarak çalışıyoruz bu oyunda. Şaka bir yana, bağımlılık yaratan bir oyun. Oyunu bir süre sonra telefondan silebilirsiniz, çünkü o derece bağımlılık yapıyor. Oyun temel olarak şöyle: Oyunda paralara sahip oluyoruz ve kat yapma hakkını kazanıyoruz. Katlara ev veya iş yeri açıyoruz. İş yeri çeşitleri oldukça fazla. Evlere yerleştirdiğimiz insanlara iş verebiliyoruz o iş yerlerinde. Dükkanlarda sattıklarımız haricinde, asansörle katlara bıraktıklarımızdan da para kazanabiliyoruz. Oyun ilerledikçe, daha çok kat yaptıkça; binamız da gökyüzüne doğru yükseliyor. Nereye kadar yükseltirseniz artık, sonu yok.

6 - Frisbee: Adından da anlaşıldığı gibi, bir frizbi var oyunda. Fırlatıyoruz, yıldızları topluyoruz, checkpoint kabul edilen çemberlerin içinden geçiyoruz. Oyun tam olarak böyle. Frizbiye yön vermek için ise ya ekranın iki yanında çıkan tuşları kullanıyoruz, ya da iPhone'u hareket ettirmemize göre yön alıyor. Nasıl bir yöntem kullanacağımızı biz seçiyoruz. Geçmiş haftalarda "haftanın oyunu" da seçilen Frisbee, listeye girmeyi hak eden oyunlardan.


7 - Real Tennis: Tenisle bir şekilde alakalı olan herkesin hoşuna gidecek bir spor oyunu. Oynanabilirlik açısından falan bir takım sorunları olabilir belki ama çok da göze batmıyor. iPhone ve benzer smartphone'lar için yapılan bu tür simülasyon oyunlarının şimdilik çok da başarılı olamayacağı gerçeğini de göz önünde bulundurarak yorum yapmak gerek. O yüzden geçer not rahatlıkla verilebilir Real Tennis için.

8 - Snuggle Truck: Bir kamyonumuz var, içinde de hayvanlar. Engebeli yollarda ilerlerken, hayvanların düşmemesi için çabalayacağız ve bitiş çizgisine ulaşacağız. Olay bundan ibaret ama oldukça zevkli. Oyun ilerledikçe çeşitli yeni challenge'larla karşılaşıyoruz. Daha ünlü başka bir oyun olan Doodle Truck'ın benzeri bir oyun olduğunu da belirtelim.


9 - Football Kicks: Flick Football, Flick Soccer!, Flick Kick Football benzeri oyunlara benzer bir başka flick oyunu daha. En iyi 5 flick futbol oyunundan birisi bu kesinlikle. Para vermek istemezseniz, paralı olanların yerini rahatlıkla dolduracak seviyede bir oyun olarak Football Kicks'i yükleyebilirsiniz.

10 - Rail Maze: Trenimizi doğru yola sevk etmek gibi mühim bir görevimiz var bu oyunda. Rayların yönünü değiştirerek, trenimizi bir istasyondan diğerine kazasız belasız götürmeye uğraşıyoruz. Bir nevi puzzle, bir nevi adından da anlaşılacağı gibi labirent. Zevkli ve kafa çalıştıran bir oyun olması sebebiyle "beğendim" diyebilirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder