6 Nisan 2012 Cuma

Gelecek Sezon Basketbolda Galatasaray


Galatasaray gelecek sezon için şimdiden çok iyi sinyaller veriyor. Beşiktaş Milangaz karşısında alınan galibiyette, yeni transfer Djedovic’in gösterdiği ışık; gelecek sezon Galatasaray’ının iskeletini ortaya çıkarmaya başladı. Jamon Gordon – Shipp backcourt’u, gayet iyi olacak. Djedovic ve Furkan Aldemir’i de bu isimlerin yanına eklediğimizde, takımın neredeyse 3’te 1’lik kısmı ortaya çıkıyor. Bu isimlerin yanında yerli rotasyonunda oynayacak birkaç ismin de kadro oluşturma gerekliliği sebebiyle kadroda yer alması gerekli.


Joshua Shipp’in devşirme oyuncu olacağını düşünürsek, Galatasaray’ın 3 yabancı hakkının olacağını söylemek yanlış olmaz. Hatta 6. yabancıyı da almak mantıklı olacaktır, çünkü Euroleague’de yabancı sınırlaması yok. Şimdi sıra sıra pozisyonların geleceğini konuşalım.

İlk olarak 1 numara dediğimiz point guard mevkisinden başlayalım. Takımın yıldızı diyebileceğimiz Jamon Gordon bu pozisyonda ciddi süreler alıyor. Yedek olarak da Ender Arslan ve Tutku Açık yeterli gözüküyor. Belki iki oyuncudan birisinin yerine Barış Ermiş alınabilir, ancak lüks olur kanaatindeyim.

2 numarada, yani shooting guard pozisyonunda, Djedovic ve Shipp var. Jamon Gordon’ın da süre alacağını düşünürsek, 2 numara pozisyonunun da yeterli olduğu söylenebilir. Göksenin Köksal da rotasyonun sonunda gerektiğinde süre alabilecek bir oyuncu.


Kısa forvet olarak ilk 5 başlayacak bir isme mutlak ihtiyaç var. Cantu’da çok beğendiğim bir oyuncu var, Vladimir Micov. Hem skor, hem asist, hem defans… Her şeyden var adamda. Cantu gibi düşük bütçeli bir takımdan koparılması da muhtemel. Üstelik tam da Oktay Mahmuti’nin istediği türde bir takım oyuncusu. Yine İtalya Ligi’nden Malik Hairston da alınabilecek bir isim. NBA’den gelebilecek free agent Derrick Brown da düşünülebilir. Ayrıca bir de Birkan Batuk’u isterdim takıma ancak bulacağı süre biraz kısıtlı olur maalesef.

Power forward pozisyonu olan 4 numarada ise artık yüzümüzün gülmesini umuyorum. Songalia ve ardından transfer edilen Savovic maalesef beklentileri karşılayamadı. Belki de oraya siyahi, enerjik bir adam almalıyız. NBA’den D.J. White ve eski Galatasaraylı Anthony Tolliver, sözleşmeleri de bitiyorken bir ihtimal alınabilecek alternatifler. Avrupa’dan, her ne kadar ABD’li de olsa, sözleşmesi bitecek olan Marcus Slaughter olabilir bir 4 numara. Slaughter maliyet açısından daha uygun olacaktır.  Her şeyi yapan bir adam, kesinlikle katkı sağlayacağını düşünüyorum. 4 numaraya Kerem Gönlüm’ün geleceği de konuşuluyor. Öyle olursa, 4 numaraya yabancı transfer de gerekmeyebilir. Böylece 5 yabancılı oluruz üstelik. Bir de İlkan Karaman geri dönecek.


Center pozisyonu için 2 transfer söz konusu olması gerekiyor. Birisi ofansif, birisi defansif 2 tane 5 numara. Ofansif olarak takıma katkı yapacak isim kafamda çok net. Avrupa’nın Al Jefferson’ı Ali Traore. Pota çevresinde etkili skorer. Şut menzili de iyi sayılabilir. Defansif isim ise, Slaughter gibi Brose’yle sözleşmesi sona erecek olan Tibor Pleiss. Oldukça uzun olması büyük avantaj. Stanko Barac gibi sadece boydan ibaret değil ancak, oldukça iyi bir basketbol iq’suna sahip. Bir çılgınlık yapıp, sözleşmesi bitecek olan Mike Batiste, Sasha Kaun ve Boniface N’Dong gibi isimlerden birisi getirilirse de hayır denilmez tabii ki.

Son olarak en azından kalite seviyesi olarak beklediğim kadroyu yazayım:

Gordon / Ender / Tutku
Shipp / Djedovic / Göksenin
Micov / Birkan / Caner
Slaughter / Cevher / İlkan
Traore / Pleiss / Furkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder