30 Mart 2012 Cuma

"Lütfen İlk Sırada Olmayalım"


NBA'de artık playoff'a giremeyecek olan takımlar yavaş yavaş belli olmaya başlayınca, takımların yöneticileri de 2012 draft'i için beyin fırtınası yapmaya başladılar. Her türlü ihtimali düşünüyorlar. Özellikle bu sıralar NCAA turnuvası March Madness zamanı olduğu için, draft'ten seçecekleri isimleri daha dikkatli takip ediyorlar ve üst sıralar aşağı yukarı belirlendi. İsimlerin belirlenmesiyle birlikte draft kurasına girecek olan takımları da bir telaş sardı. Draft'in ilk sırasından seçilecek ismin kesinlikle Anthony Davis olması bekleniyor ve bazı GM'ler Davis'in fiziksel görünüşünden dolayı bazı çekinceleri var. Gerçekten oldukça çirkin bir adam Davis. Bunun haricinde biraz da zayıf olması problem. Bazı GM'ler "lütfen ilk sırada olmayalım" diye dua ediyor, ki Davis'i başkası alsın. İlk sırada yer alıp da Davis'i seçmemek gibi bir seçenek de var gerçi ama; GM'ler böyle bir hamle yapıp, ikinci bir Darko Milicic vakası yaşamak istemiyor. Gerçi o zaman sorun tamamiyle yetenek algısıydı. Carmelo Anthony, Dwyane Wade falan eli yüzü düzgün adamlardı zira.

GM'lerin çekincelerini anlamak mümkün, çünkü Anthony Davis taraftarlarca kolay kabul edilebilecek bir oyuncu değil. Taraftarın sevgilisi falan olması zor. Satılacak formanın, maça gelecek seyirci sayısının da düşünülmesi gerekiyor. Onlar da haklı bir yerde. Tabii Anthony Davis'in NBA'de infiale yol açıp, ligi kasıp kavurması ihtimalini de göz ardı etmemek gerek.

Bana kalırsa 2. sıradan Andre Drummond'u seçmek en temizi. Amar'e benzetmesi yapıldı, "yeni Dwight Howard" dendi falan ama o seviye bir oyuncu değil fazla. Daha çok DeAndre Jordan'ın akıllısı ve iyisi gibi, ki bu da çok iyi bir oyuncu olduğuna işarettir. 5 numara için yeterince iyi bir etikettir bu "DeAndre Jordan'ın iyisi" etiketi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder