30 Mart 2012 Cuma

LaMarcus'la Ne Yapmalı?


Portland Trail Blazers herkesçe bilindiği üzere rebuilding moduna girmiş durumda. Yalnız daha önce de bahsettiğim gibi, bazı stratejik hatalar yapıyorlar. Yine de kısaca özetlemek gerekirse, draft haklarından daha iyi yararlanmak için adımlar atmıyorlar. Şimdi Portland'ın önünde bir soru daha var, "LaMarcus Aldridge'le NeYapmalı?". Aldridge oldukça iyi bir oyuncu olabilir belki ama etrafında bir takım kurmak ne kadar doğrudur tartışılır. OKC'nin yaptığı gibi Durant'in yanına Durant'ten daha iyi 2. ve 3. isimler getirilirse, şüphesiz ki tutar. Ancak eldeki ihtimaller dahilinde oldukça zor. Portland'ın bunun yerine Aldridge'i takas etme yoluna gitmesi gerekiyor.

Portland şu anda çok revaçta bir oyuncu Aldridge'e sahip ve onun etrafında bir kadro oluşturma peşinde. Ancak diğer yandan bu oyuncu, şu anda NBA'deki en fazla yeteneğin olduğu pozisyonun oyuncusu. Belki Aldridge gibi post-up oynayamıyorlar, belki Aldridge'in kadar geniş range'e sahip değiller; ancak şu bir gerçek ki, overall olarak en azından Aldridge kadar oynuyor birçoğu. Bir anda aklıma gelenler mesela: Griffin, Love, Bosh, Josh Smith, Dirk, Gasol, Garnett. Bu isimlerin haricinde Amar'e, Zach Randolph, Millsap, David Lee gibi oldukça yakın 4 numaralar da mevcut. Bazısı defansif olarak daha iyi, bazısı rebound'larda daha iyi, bazısı daha iyi skorer, bazısının fundamentali daha iyi. Bu parametrelerin hiçbirisinde Aldridge ilk sırada değil ancak. Bu özelliklerin hepsinde en azından kabul edilebilir seviyelerde sahip olduğu ise yadsınamaz. Harika bir rebound'cı olmayabilir mesela ama iyi seviyededir. Defansı çok üst düzey değildir ancak yine iyi seviyede defans yapar. Bu şekilde örneklendirilebilir oyunu.

Power forward pozisyonundaki bu denli çok sayıdaki yeteneğe ek olarak, 2012 draft'inden de çok sayıda 4 numara gelecek NBA'e. En başta draft'in bir numarası olacağı ön görülen Anthony Davis var, Ohio State'i final four'a taşıyan Jared Sullinger var, Kansas'ın enerjik yıldızı Thomas Robinson var. Bu isimlerin haricinde Arnett Moultrie, John Henson, Perry Jones ve 4 numara da oynayabilen center Andre Drummond gibi oyuncuların da ilk 15 sıradan seçilmesi gündemde.

Bu kadar yeteneğin var olacağı bir mevkide, LaMarcus Aldridge gibi bir oyuncu karşılığında; daha ender bulunan pozisyonlardaki oyuncular takas edilebilir. Mesela Rondo'yu almak için verilebilir LaMarcus. Ya da potansiyelli bir gencin yer aldığı, draft hakları da olan bir paketle gönderilebilir. Gerçek şu ki, LaMarcus'un mutlak surette gönderilmesi gerekiyor eğer rebuilding'in doğru şekilde tamamlanması isteniyorsa. Kötü bir oyuncu olduğu için değil, Portland'a çok daha iyi şeyler sağlayacağı için gönderilmesi gerekiyor. Bazen dibe vurmadan yükselmek mümkün olmuyor şüphesiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder