30 Mart 2012 Cuma

Boston'ın Geleceği...


Boston Celtics big three'sinin 2 yıldızı, Ray Allen ve Kevin Garnett'in sözleşmeleri bu sezon sonunda bitecek. Paul Pierce'ın ise 2 sezon daha sözleşmesi var. Boston, bu yaz, eldeki oyuncuların etrafında bir kadro oluşturmak istiyor. Brandon Bass eğer opsiyonunu kullanırsa, elde 6 oyuncu olacak ve maaşlara 35,5 milyon $ garanti etmiş olacaklar. Muhtelemen 58 milyon $ civarında olacak olan salary cap'te, draft'ten gelecek olanları da çıkarırsak; 20 milyon $ civarında bir boşluk olacaktır. Bu boşlukla beraber, free agency'nin bir numaralı ismi Deron Williams'ı istiyor olacaklarından hiçbir şüphe yok. Ancak şöyle de bir durum var, o da 1 numarada Rajon Rondo'ya sahip oldukları.

Bu noktada yapabilecekleri farklı şeyler var. İlki Rajon Rondo'yu takas edip, başka bir yıldız almak. Başka bir yazıda da değindiğim gibi, LaMarcus Aldridge karşılığında takas edilebilir. Benzer bir şekilde Josh Smith karşılığında takas edilebilir. Birkaç takas alternatifi daha olabilir elbette. Bu şekilde takaslar gerçekleşirse ve Deron da gelirse eğer, Pierce + Deron + Aldridge / Smith gibi 3 yıldıza sahip olacaklar. Deron'ın max kontrat imzalayacağını düşünürsek de, 3-4 milyon $'lık da boşluğa sahip olacaklar ilaveten. Bu arada Deron'ın en muhtemel duraklarından birisi de Boston olacaktır, çünkü böylesine güçlü bir ekibin parçası olma ihtimaline bu yaz pek de sahip değil. Boston için o andan itibaren Brook Lopez, Roy Hibbert gibi center'lar mümkün değildir belki ama Ömer Aşık gibi, Chris Kaman gibi center'larla anlaşmak mümkün gözüküyor. 2012 draft'inden de 2'si ilk turdan olmak üzere 4 oyuncu seçecekler. İlk turdan alınacaklara konsantre olursak, ilk olarak bir SG peşinde olacaklardır çünkü tek boşluk o kalacak ilk 5'te. İlk turdaki diğer draft hakkıyla da, o sırada alınabilecek en iyi oyuncuyu almaları doğru olur.

Diğer ihtimali düşünmek gerekiyor ayrıca. Yani Rondo'yu takımda tutup, Pierce ve Rondo etrafında bir takım yaratmak. Açıkçası böyle de yükseklere oynayan bir takım yaratılabilir. 20 milyon $ gibi bir bütçeyle, 3 tane kalburüstü oyuncu alınabilir. Rondo, Pierce ve Bass'in etrafına da çok uygun şekilde serpiştirilebilir ancak çok çetin geçiyor bu free agency iklimi. Bir oyuncu için gereğinden fazla para vererek anlaşma yapabiliyor bazı takımlar. Bu yolda eğer her şey Boston'ın istediği gibi giderse, doğunun zirveye oynayan 3 takımından birisi Boston olacaktır. Miami ve Chicago'yu indirmek zor tabii ki hala.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder