31 Mart 2012 Cumartesi

Donut Games...Hmm...Nefis


iPhone oyun piyasasını ele geçirmiş birkaç şirketin haricinde yer alan küçük ama harika oyun yapımcılarından birisi de Donut Games'tir şüphesiz. Donut Games, hit oyunu Traffic Rush'la birlikte geniş kitlelerce tanınır hale gelmişti. Traffic Rush'ı kısaca anlatmak gerekirse; otomobil ve motosikletleri parmağımızla iterek trafiğin akışını sağlıyoruz. İtme hızımıza göre, araçlar da o oranda hızlı ilerliyor. Ayrıca araçların üzerine tıkladığımızda durduruyoruz. Bu kadar basit mantıkta bir oyun ama oldukça eğlenceli ve bağımlılık yaratıcı. Gerçi ben oyunun çok da taraftarı değilim öyle ama güzel bir oyun olduğu gerçeğini de inkar edecek değilim.

Traffic Rush haricinde Rat on a Skateboard, Rat on a Snowboard, Cave Bowling, Frogbert gibi oyunlarını da oynadım. Donut Games'in o "Rat"i zaten bir nevi Bike Baron sayılır, birden fazla oyunda boy gösteriyor. Temel olarak aynı oyunlar ancak. Oynadığım iki oyun ise birbirine çok benzeyen oyunlar. Birisinde kaykay sürerken, diğerinde snowboard yapıyorsun. Bir diğer oyun Cave Bowling ise bir nevi Cut the Rope, Angry Birds. Bowling topunu fırlatarak, labutları düşürmek amaç. Opsiyonel olarak da kemikleri toplayabiliyorsunuz. Bonus veya ceza puanları da var oyunda.


Ne yazık ki Donut Games oyunlarının en kötü yanı oyunların grafikleri. Belki kendine has bir grafik tarzı olabilir oyunların ancak artık bundan daha fazlasını bekliyor oyuncular. Grafikler haricinde büyük bir eksiklik de, teknolojinin kullanılmamış olması. Mesela Cave Bowling'de şunu görüyoruz. Bowling topunu fırlatmak için topun yönünü ayarlıyoruz. Topun şiddetini bar çubuğundan ayarlıyoruz. Topu fırlatmak içinse "launch" butonuna basıyoruz. Bunun yerine Angry Birds tarzı bir "çekip bırakma" olsa, ona ek olarak çektiğimiz seviyeye göre fırlatmanın şiddeti ayarlansa; çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Traffic Rush'ın bu sebeple daha çok tutmuş olduğunu düşünüyorum. Grafik açısından çok da sorun yaratmıyor çünkü kuşbakışı görüyoruz trafiği. Diğer yandan oynanabilirlik de diğer Donut Games oyunlarına göre çok daha iyi.

Her şeye rağmen, oyunların yaratıcılığından dolayı, Donut Games'i ayrı bir yere koymak gerekiyor. Orijinal fikirlerin olduğu oyunları her zaman tercih ederim ben çünkü. Çoğunluk öyledir diyebiliriz hatta. Şöyle de bir web siteleri mevcut, bedava olarak oynanabiliyor. Güle güle oynayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder